Városi farm

Másodvetés kérdései

  Ha a lelkesedésünk tavasz óta töretlen és a nyár második felét is, egy jó kis tengerparti nyaralás helyett feltétlenül kertészkedéssel szeretnénk tölteni, nos akkor törhetjük a fejünket a másodvetéseken.  Hova, mit, hogyan? kérdésre nem könnyű válaszolni, vannak persze a szabályok, van a megérzés, a tapasztalat és az időjárás, ami ugyebár kiszámíthatatlan. Az új magoncok… Tovább »

Ha július, akkor Tour de France!!!!

 Én azt mondom ne is stresszelje magát senki se azon, hogy júliusban  képtelen a lábát a kertjébe kitenni. Pláne amikor ideje is lenne rá,  mondjuk napközben, úgy 11.00 és este 6 között. Az ablakon kinézve  persze látszik, hogy: mindenen túlnőtt a vadszőlő, meg kellene  rendszabályozni; kijött a kövek közül a gaz, jó lenne kiszedni; ki kellene… Tovább »

Hogyan tovább a nyár közepén?- Nyaralás vagy másodvetés?

 Szerintem a kertészkedésnek megvan a maga ciklusa, legalábbis az e  enyémnek biztosan: a tél végén már alig várom, hogy kitavaszodjon:  tervezek és magokat veszek (szörnyű mennyiséget:) és már az első február  végi tavaszban túrom a földet, borsót vetek és ellenőrzőm (naponta  többször is!!!) az ősszel elduggatott hagymáimat. A tavasz a  leginspirálóbb és a leggyönyörűbb, folyamatos… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!